keskiviikko 9. tammikuuta 2013

"Ota kakkosen tai ykkösen käsipainot. Mieluummin ykköset."

Eilen olin sopinut kaverin kanssa menevämme salille. Tarkoitus oli tehdä ensin omat treenit kuntosalin puolella (joka tosin aikataulun vuoksi jäi mulla vähän vajaaksi ja lyhyeksi) ja sen jälkeen oltiin ilmottauduttu CMS Evergreen- tunnille. Tunnin esittelyssä luvataan näin:

"Tällä tunnilla kuulet kaikki vanhat hitit ja saat hien pintaan turhia miettimättä. Kappaleen vaihtuessa vaihtuvat liikkeetkin. Tunnelma on hauska ja energinen. Puolet tunnista ollaan liikkeellä ja puolet tehdään lihaskuntoharjoituksia perinteisin välinein."

Tunti treenasi enimmäkseen nauruhermoa, sillä tunti alkoi ohjaajan otsikonmukaisella kehoituksella ottaa käsipainot, ykköset tai kakkoset, mielummin ykköset. Olin vähän rebel ja otin kakkoset. Ohjaaja oli sijainen, joten se selittänee osansa tunnin huonoudesta ja kyseisen ohjaajan tunneista en ole aiemminkaan erikoisemmin välittänyt. Murinaa kesäkuulta.

Alkupuolisko tuntia tehtiin yksinkertaisia askellussarjoja musiikin tahtiin seisten, niissä nyt sykekin kohosi ehkä jonkin verran ja tuli vähän lämmin. Tunnin puolivälissä vaihtui lihaskunto-osioksi ja alettiin pumppaamaan rautaa! Maastaveto 2kg käsipainoilla viimeisteli jo kaverin kanssa nauruntyrskähdykset ja silmienpyörittelyt, kulmasoutu kakkosilla oli kanssa mielenkiintoinen. Voi sitä hapotuksen määrää! Hauiskääntö kakkosilla oli jo aivan liikaa.  Tunnin superrankka punnerrusosuus sisälsi 2x4 punnerrusta ja mun teki mieli huutaa jo vaikka äitiä apuun!  :D

Yleisesti olen sitä mieltä, että mikään liikkumiseen käytetty aika ei mene hukkaan, mutta nämä olivat kyllä elämäni tähän asti turhimmat 45min.  Onneksi ehdin ennen tuntia tehdä lähes kokonaan jalkatreenin (ehdin tehdä reiden ojennukset, koukistukset, kyykyt, prässin ja pohkeet x 3 sarjaa / liike) ja hupitunnin jälkeen osallistuin cxworxiin, jossa tuli kuritettua vatsoja ja pakaroita puolen tunnin ajan.

Nyt mietin annanko tunnille joskus toiste uuden mahdollisuuden vai en, mutta ainakaan ihan äkkiä en. :D Sen ajan, minkä salilla käyttää (= on poissa kotoa lapsen luota), käyttäisi mielellään tehokkaasti.

Edellisessä postauksessa kyselin ulkoasutoiveita. Niitä kaipailen edelleen! Hophop!

7 kommenttia:

  1. HUOH!! :D Tuolla tunnilla ois voinu olla jo lähellä etten ois lähtenyt kävelemään kesken kaiken :D

    VastaaPoista
  2. Nythän on niin, että kaikki eivät ole teidänlaisianne tehopakkauksia, joillekin tuollainen jumppa voi olla ihan sopivan rasittava,, kaikille jotain, myös niille jotka ovat kuntoilun alkutaipaleella tai esim hieman vanhempia:)
    Mummi 55v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko kaikki eilisen tunnin viisvitoset oli perhanan hyvin säilyneitä, tai sitten ne muutkin oli meidän ikäisiä.

      Poista
    2. Pehmennän tänne nyt vielä sen verran, että toki on hyvä, että tarjonnassa on tunteja kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille. Mua korpesi kyseisessä tunnissä eniten _ohjaajan asiakkaitaan aliarvioiva asenne_, juuri tuo "ota kakkoset tai ykköset *katse nenänvartta pitkin päästä varpaisiin*, mielummin ykköset", koska sen verran minäkin liikunnan päälle ymmärrän, että kyseiset liikkeet olisi voinut tehdä myös isommilla painoilla - jolloin ne olisi voinut minusta olla ihan tehokkaitakin.

      Kaikentasoiset liikkujat huomioiva ohjaaja olisi voinut antaa vaihtoehtoja enemmän, myös alun tanssilliseen osuuteen. Askelluksetkin voi tehdä joko kevyellä tyylillä tai vähän haastavammin.

      Poista
  3. Kuulostaa kyllä aika hapottavalta tunnilta :D Itse eksyin kerran todella tappotylsälle kuntokeskuksen tanssitunnille, mutten kehdannut lähteä poiskaan kun minun lisäkseni tunnilla oli kaksi muuta tyyppiä, joista toinen ehti juuri livistää ennen minua...

    VastaaPoista
  4. Voi kurjuus! Kun kissa on poissa... vai miten se meni? ;)
    Lupaan korvata kaiken tuplana takaisin jos annat uuden mahdollisuuden! Ota ensi kerralla suoraan neloset, lupaan että tunnin jälkeen polttaa muuallakin kun korvien välissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni. Ensi viikon tiistaina Evergreenin uusi tuleminen. Treenitaukoa on takana sen verran,että hapottaa ihan varmasti. Niillä kakkosillakin... :D

      Poista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.