maanantai 2. maaliskuuta 2015

Muutos100 ja Läskit Lihakseksi

*Puuuuh*

Puhalsin taas pölyt blogin päältä, kas noin!

Alkuvuosi on aina kaikkien kuntokuurien parasta aikaa, myös minulla.

Tammikuussa osallistuin Killerin Liikuntakeskuksen Läskikstä Lihakseksi kilpailuun ja kävin alkumittauksessa toteamassa, että olen aika tarkalleen 2vuoden aikana kerännyt kroppaani 2,2kg pelkkää läskiä. Lihasmassaa olin kahden vuoden takaiseen mittaukseen saanut huikeat +100g lisää. Lopputestaus (InBody-mittaus) on toukokuussa. Harmi, ettei lihasmassaa kasvateta kovin lyhyessä ajassa, varsinkin kun paras ystäväni viimetinka on melko oleellisesti mukana projektissa kuin projektissa, mihin ryhdyn.



Helmikuun alussa alkoi Monnan ja Tuukan nettivalmennus Muutos100. Muutosta on takana nyt tarkalleen 28päivää, ja edellisen valmentajalle kirjoittamani raportin perusteella mun ongelmani on edelleen sama. Herkuttelu jää päälle. Treeniohjelma vie puolet jääkaapin ovesta.



Salilla on kuitenkin tullut käytyä enemmän säännöllisesti, kuin epäsäännöllisesti. Ei näillä lihaksilla vielä snagarin jonossa kannata alkaa kuitenkaan rettelöimään.


Laskettelemaankin on viime talvesta poiketen tänä vuonna päästy. Joulun jälkeen Rukalla ja heti perään helmikuun lopussa Laajavuoressa ja Himoksella.




Hävettävän huonolle hoidolle on jäänyt aerobinen liikunta, joka nykyään tarkoittaa rehellisyyden nimissä lähinnä hyvällä tuurilla kerran kuukaudessa tapahtuvaa nousua spinningpyörän selkään.

 Tänään on se päivä kuukaudesta.

Käsittämättömältä tuntuu, että vajaa pari vuotta sitten 15km juoksulenkki ei tuntunut edes pahalta, vaan pelkästään hyvältä. Nyt pystyisin ehkä juoksemaan 15metriä, joskin on tässä ollut vähän teknisiä vaikeuksiakin, lähinnä polvien suhteen. Ortopedillä kävin, jatkotutkimuksina on luvassa magneetti, mutta käytännössä vaihtoehtona on ainoastaan joko selvitä läpipaskojen polvien kanssa tai mennä toimenpiteeseen, jonka toipumisaika on 6-12vko / jalka ja lopputulos tuskin siltikään olisi paljoa entistä parempi. Polvien rutinasta ja naksumisesta ei ortopedin ohjeen mukaan tarvitse välittää, polvien kipeytymiseen 1,5km työmatkalla ohjeeksi oli kävellä 3km. Reisilihasjumppaa, painonhallintaa ja kovaa käyttöä, ehkä niillä vielä pärjää, tekoniveliä odotellessa. *narinarivalivali*



1 kommentti:

  1. Pakko sanoo että mä tykkään sun kirjoitustyylistä! Ilo lukea tämmöisiä juttuja :).

    -Vesa

    VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.