lauantai 8. kesäkuuta 2013

Juoksuohjelmasta, sääristä ja vähän muustakin

Päätin nyt ottaa Runner's High Oy:ltä kuitenkin alustavasti 3kk paketin etävalmennusta, tarpeen mukaan sitten jatkoa. Näillä eväin tavoitellaan siis parannusta aikaan Jyväskylän Finlandimaratonilla 14.9.2013. Matkana puolimaraton. Kai.

Etävalmentajanani toimii Heidi Pappila ja ensimäisent treeniohjeet kolahtivat postiin perjantaina.

Tälläisin saatesanoin alkoi etävalmennus:


Tervetuloa etävalmukseen! Tässä saat nyt ensimmäisen harjoitusohjelmasi, jonka olen laatinut antamiisi ennakkotietoihin pohjautuen. Jos mieleen tulee vielä jotain lisätietoja, niin otan tällaiset tiedot mielelläni vastaan, jotta pystyn jatkossa laatimaan harjoitusohjelman entistäkin paremmin sinulle sopivaksi.Harjoituksiesi päiviä voit ohjelmasta muuttaa sinulle parhaiten sopiviksi muiden menojen mukaan, mutta pidä huolta ettei raskaita harjoituksia osu peräkkäisille päiville, vaan väliin tulee aina kevyitä/palauttavia päiviä.Ohjelmassa on monessa kohtaa merkintä "Vapaa/Omaa liikuntaa", joissa voit tuntemuksiesi mukaan käydä tekemässä hyötyliikuntaa tai kuntosaliharjoituksen tai mitä ikinä mieleen tuleekaan. Muista kuitenkin, että kehitys tapahtuu levossa, joten välillä on hyväksi ottaa ihan täysiä lepopäiviä, jotta jaksaa taas seuraavina päivinä harjoitella.Suurin osa harjoittelusta tulisi olla peruskestävyysalueella tehtävää matalatehoista harjoittelua, joten kiinnitä huomiota siihen, että juokset omat lenkkisi riittävän alhaisilla tehoilla/sykkeillä. Viikoittain mukana on myös tehokkaampaa harjoittelua, jossa kehitetään vauhtikestävyys- ja maksimikestävyystasoja. Onkin hyvä, että kävit tekemässä tasotestin, niin saadaan niitä tietoja hyödynnettyä nyt ohjelman avulla.Nyt kun puolikas on jo näin lähellä, ei enää kannata tehdä mitään erityisen raskaita tai pitkiä harjoituksia, vaan antaa kropan palautua, jotta se olisi mahdollisimman hyvässä iskussa sitten kisapäivänä. Myös puolikkaan jälkeen on hyvä ottaa parisen viikkoa kevyesti ja palautua kovasta suorituksesta ja tämän jälkeen voi harjoittelua alkaa pikkuhiljaa lisäämään.Kun harjoitusohjelmasi lähestyy loppuaan, niin voit lähettää minulle sähköpostia ja kertoa kuinka harjoittelu on sujunut sekä tiedottaa mahdollisista pakollisista menoista, jotka vaikuttavat harjoitteluusi seuraavan parin viikon aikana. Jos jotain kysyttävää tulee, niin voit olla yhteydessä sähköpostitse koska tahansa ja kysellä vinkkejä ja lisäohjeita!

Eilen ohjelmassa oli kevyt juoksulenkki, 45-50min, tavoitesykealue 130-160. Lopputulos näytti TÄLTÄ. Ihan ei annettuun kestoaikaan osunut, mutta sentään pysyin paria lyöntiä lukuunottamatta annetulla sykealueella ja keskisykekin jäi alle 150bpm, eikä nippa nappa rimaa hipoen alle 160. Pieni moka oli, että lönköttelin salilta kotiin ja gps ei millään löytänyt signaalia. Kävelin siis alkumatkasta aika pitkään, sen lisäksi olin jotenkin tavannut ohjelmasta, että luvassa olisi ollut 30-40min, joten kotiovella kuvittelin  sen riittäneen. Nyt jäi siis treeni 10min vajaaksi. Höh. 

Eilen tosiaan rintaa-olkapäitä ja ojentajia ja tänään, rantsua, pihahommia ja selkää. 

Etualalla mun rantaleijona

Suklaajäätelöä syödään koko naamalla.


Byäääh! Ne on rikki!

Ja tää on hikinen ja räjähtänyt

Ja tässä sitten sitä selkää...

Ja  värillisessä näkyy vähän punoitusta tuliaisena rannalta...

Rantsusta tulikin mieleen sileät kesäsääret. Jokin aika sitten pääsin Buzzaamaan Veet:n ihokarvanpoistotuotteita. Veet:n uusin innovaatio lupaa kauneussalongin vahauslopputuloksen kotikonstein. Lisätietoja VEET.

Intopiukeana kasvattelin säärikarvojani ja pidin salilla pitkiä trikoita ja taisinpa kerran pari heilua karvasääret paljaanakin. Vahaus kun toimii parhaiten, kun säärikarvat on yli 2mm, mieluitenk kuitenkin yli 4mm mittaisia.  Vahauslaite lämpiämään ja hommiin.


Härvelit

Lämminvaha
Testiin ja kavereille testattavaksi jaettavaksi tullut kylmävahaliuska


Karvaa kyllä lähti...

Parin tunnin tusaamisen jälkeen sääret oli pälvisileät. Paikoin irtosi ihan vallan mallikkaasti ja paikoin sitten ei. Jatkossa siis, jos haluatte salonkisileät sääret - suosittelen menemään salonkiin. 

Tai toki voi olla, että vika oli myös käyttäjässä. Ei silti kestä hermo. Mulla.Buzzaamisesta voitte lukea lisää Buzzador-tagin alta vanhemmista postauksista. 

Huomenna taas töihin, iltavuoroon. Edessä onkin kuuden työpäivän putki, joka huipentuu Forssan puolikkaaseen. Siihen on enää viikko. Treenien suhteen mennään kevennellen. Jalkoja ei uskalla nyt tehdä juurikaan, ettei vedä taas aivan tuhannenjumiin. Ohjelman mukaan huomenna  ja ensi viikolla on määrä tehdä seuraavanlaiset jumppaliikkeet: 

Huomenna 15min verryttelyä (kevyttä hölkkää) + venyttelyä + 20min rennonreipasta juoksua (syke 155-170 välillä) + 10min loppuverryttelyä (kevyttä hölkkää)

10.6. - 16.6.Ma     Vapaa/Omaa liikuntaa (Kevennetty jalkapuntti?tTai lepo)


Ti      Kevyt lenkki n. 30-40min, syke alle 150 + venyttelyä


Ke      Vapaa/Omaa liikuntaa (rinta-ojentaja-olkapää?)


To      Kevyttä hölkkää n. 20min + kevyet venyttelyt + 2-3 RENTOA kiihdytysjuoksua n. 80m (palautus n. 1min kävelyä) + muutama minuutti loppuverryttelyä (+ selkä ja vatsat?)


Pe      Vapaa/Omaa liikuntaa (LEPO!!)


La      Forssan puolikas - Tsemppiä!


Su      Kevyttä jaloittelua, esim. kävelylenkki

Vielä ehtii muuten osallistua toiseen arvontaan.  KLIK!! Ja vaikkei juomapullovyötä haluakaan, niin veikatkaa nyt loppuaikaa silti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.