maanantai 1. lokakuuta 2012

Ruokailut ruotuun!

Lokakuun (yöh ) ja maanantain (yöh x 2) kunniaksi päivitin aamun ruokailut kiloklubiin ja tein suunnitelmaa, mitä muuta tänään söisin.

Tämä näyttää ihan hyvältä:
Kalorilaskenta, nojaah. Ehkä se tälläisen laiskanpulskean iltavuoropäivän tarpeen kattaa, ettei elimistön tarvitsisi syödä itseänsä. Pidemmän päälle en usko reilu 1200kcal/vrk eläväni enkä varsinkaan kehittyväni. Silti mielestäni tuo peruskulutuksen energia on aika tavalla yläkanttiin, vaikka melko aktiivinen liikkuja olenkin. Inbodyn kehonkoostumusmittauksen mukaan perusaineenvaihdunta oli  tammikuussa n. 1300kcal.  Mikähän mahtaisi olla järkevä tavoite? Painon ei välttämättä tarvitse tippua, vaikka parin-kolmen kilon pudotus ei haitaksi olisikaan. Toisaalta haluan kuitenkin saada kropastani fläsän väistymään ja lihasmassaa tilalle ja sitä kautta "fitimmän" ulkomuodon.  Viisaammat neuvot otetaan kiitollisina vastaan!

Entä miten se sitten jakautuu? No, tänään syödään näköjään hiilareita ja sitten syödään vielä vähän lisää hiilareita. Periaatteessa yritän pitää hiilarit alle 100hh/pvä, paitsi silloin kun teen enemmän aerobista. No tänään en tee aerobista, joten vähän tuosta vois nipistää ja toisaalta proteiinia lisätäkin.

Rasvan määrä näyttää hurjalta ja sisäinen, hiilaritietoinen ääneni huutaa, että proteiinit ja hiilarit pitäisi saada keikautettua toisinpäin. No, ehkä se tästä, kun taas tuijottaa hetken aikaa palluroita ja miettii mitä suuhunsa laittaa.

***
Tänään ennen iltavuoroa ohjelmassa kodinhoidollisia töitä. Jos Hämeenlinnan seudulla taivaalla näkyy lentävä pesukone, niin syy on minun. Voi olla, että meidän LG saa pian lähtöpassit jonnekin maata kiertävälle radalle. Ei hyvänen aika, että yksi pesukone voikin olla ärsyttävä.


9 kommenttia:

 1. Kiva blogi sulla! :)

  Asiaan:
  Jos InBobyn mukaan bmr oli 1300kcal, niin et missään tapauksessa ainakaan alita sitä!!
  Tammikuustakin alkaa olla jo niin paljon aikaa, että melkein pyörähtäisin uudelleen InBodyssa. :)

  Kokonaisenergiankulutus lasketaan perusaineenvaihdunta x aktiivisuustaso.

  "Eri aktiivisuustasot ovat:
  1) kevyt =1,3 (kevyt työ, ei lainkaan vapaa-ajan aktiivisuutta)
  2) tavallinen=1,5 (kevyt työ,jonkin verran vapaa-ajan aktiivisuutta)
  3) kohtalainen=1,7 (kevyt työ ja kuntoliikuntaa tai keskiraskas työ)
  4) kova = 2,0 (päivittäinen kova liikunta tai fyysisesti raskas työ)
  5) erittäin kova > = 2,2 (urheilijat) "

  Eli 1300kcal x 1,7 = 2210kcal kokonaisenergiankulutus
  -----------------
  Kilon viikkovauhdilla jos pudotetaan painoa, tarvitaan 7000kcal energiavaje viikossa ja luonnollisesti puoleen kiloon 3500kcal energiavaje (-500kcal per pvä.)

  "Mikähän mahtaisi olla järkevä tavoite? Painon ei välttämättä tarvitse tippua, vaikka parin-kolmen kilon pudotus ei haitaksi olisikaan. Toisaalta haluan kuitenkin saada kropastani fläsän väistymään ja lihasmassaa tilalle ja sitä kautta "fitimmän" ulkomuodon."

  Olikos sulla muuten tällä hetkellä PT käytössä?

  Mun neuvo on, että nyt laitat juoksuharrastuksen talviteloille, keskityt salilla punttien kolisteluun ja pitämään sykettä yllä. Unohtamatta ravinto-ohjausta ja hyvää ruokaa. Kyllä fläsä lähtee ja ulkomuoto alkaa muokkautumaan fitimmäksi! :)

  Terkuin Piia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli alkuvuodesta Fustra PT-paketti, johon kuului ravinto-ohjelma. Se ohjelma oli mulla hiilaripainotteinen kitudietti, n. 1250kcal / vrk. En noudattanut sitä.

   Nyt tilasin Pialta (http://www.pt-palvelut.info/) saliohjelman ja varmaan myöhemmin tilaan ravinto-ohjauksenkin, jollen mä nyt itse löydä kultaista keskitietä. Painonpudotuksen kanssa ei ole kiire, eikä sitä välttämättä tarvitse tulla ollenkaan, jos fläsä muuttuu lihaksi. ;D

   Sen minäkin tajuan, ettei 1242kcal vuorokaudessa riitä alkuunkaan, mutta etsin tässä nyt hyvää mallia, jossa olisi kalorit, hiilarit, prodet ja rasvat sopivassa suhteessa toisiinsa.

   Vähän luulen kanssa, että talven tullen jää juoksu telakalle ja puntti raivaa itsellensä suuremman osuuden. Ja sinne kehonkoostumusmittaukseen lupaan ihan lähiaikoina mennä ja pohdin sitten uudestaan.

   Poista
  2. Kuulostaa ihme hifistelyltä ja köyhältä tollanen 1250kcal kituhiilaridietti.
   Olis hauska kuulla millä perusteella asiakkaalle annetaan 1250kcal ruokavalio jos perusaineenvaihdunta on 1300.

   Miks ei vois ihan vaan syödä "old schoolisti" > normaalisti perinteisen lautasmallin mukaisesti? :)

   Varmaan tuttuja juttuja, mutta laita muistutuksena ravintolaskelmaohjelmia netissä:
   -www.kalorilaskuri.fi (suosittelen!! 15pvää/1,90,-)
   -www. kiloklubi.fi
   -www.keho.net
   -www.fineli.fi (ruokakori)

   Sun kohdalla kaikki alle 1500kcaln "dietit" kuulostaa aika vähälle. Ottaen huomioon harrastukset mm. juoksu, spinning jne.. niin en ihmettelis jos kertoisit ettei noilla kalorimäärillä kroppa ja korvienväli ;) oikein palaudu.

   Vaikka saisit hienosti rakennetun saliohjelman jne. niin oikeanlaisella ravitsemuksella on se suurin merkitys. Se on lähtökohta kaikelle jaksamiselle.

   Koska eri foorumit puskee mitä utopistisempia tutkimustuloksia, suosituksia ja ravintojulkaisuja, niin suhtaudu terveen skeptisesti kaikkien em. julkaisujen lähteisiin ja muiden kuin rav.koulutettujen antamiin neuvoihin > mitä tulee energiaravintoainesuosituksiin, lisäravinteisiin jne.

   Aihe on niin mielenkiintoinen, että se sai minut hakemaan muistiinpanoni.

   Energiaravintoainesuosituksia liikkujille:

   ~Hiilihydraatit:
   -kuntoilijalle 5-6g/kg/vrk
   -Kestvyyslajeja harrastavat urheilijat 8-10g

   ~Proteiinit:
   -Aktiivikuntoilijamies 1,4-1,8g/kg/vrk
   -Aktiivikuntoilijanainen 1,1-1,6
   -UrheilijaM 1,6-2,2
   -UrheilijaN 1,4-2,0

   ~Rasvat:
   -1-2g/kg/vrk

   Voin sanoa, että ravinto-ohjaaja koulutus palautti melko kovalla kädellä maanpinnalle näissä asioissa. ;) Itse olenkin nyt niin 'terveen skeptinen' näissä asioissa, että kääntyisin vähintään ravitsemusterapeutin puoleen. :D

   Kirjottelehan sitte miten uuden saliohjelman kanssa lähti sujumaan. :) Jään odottelemaan raportointia uusimmasta kehonkoostumusmittauksesta onko tapahtunu merkittäviä tammikuiseen verrattuna. ;)

   Mukavaa päivää!
   -Piia

   Poista
  3. Piia vastaa niin ihanasti että!

   <3 Tänään ollaan oltu enemmän sillä linjalla, josta mä tykkään. Hiilareissa on pääse ihan sun antamaan tavoitteeseen, mutta mä olen syönyt pääsääntöisesti ns. hiilaritietoisesti jo kohta 7-vuotta. En voi enää ajatella syöväni kovinkaan usein esim. perunaa/ pelkkää riisiä, mutta ne korvautuu höyrytetyillä kasviksilla. Ei pekonilla. ;) Ja selvästi olen kuitenkin niidenkin määrää yrittänyt lisätä ja lisännytkin.

   Päivän ruokailut näytti tältä:

   https://lh4.googleusercontent.com/-DCNZD-a0334/UGs2wo12NYI/AAAAAAAAEw0/7UqCMxyYFvg/s907/parempi..JPG

   Aamupala sisälsi kahdessa eri osassa (syön jotain ennen töihin lähtöä ja töissä toisen kerran) kananmunaa, banaanin, rahkaa, raejuustoa ja mehukeittoa. Lounaalla söin ison kasan salaattia kinkulla, öljyllä ja fetanokareilla + lorauksella salaatinkastiketta.

   Iltapäivällä ennen salille menoa söin 2 ruisleipää, lasin maitoa ja banaanin ja n. 10kpl Cashew-pähkinöitä.

   Iltapalaksi munaa, banaani, pähkinöitä... Noin suunnilleen.

   Kiloklubia olen tähän mennessä käyttänyt ja sitä varmaan jatkan kanssa. Kahta lämmintä ruokaa en useastikaan saa päivässä alas. Tänään ei mikään ollut lämmintä, mutta salaatti oli kyllä erittäin ruokaisa.


   Poista
  4. Niin. Salisaldona tänään tunnin spinning + body balance, yhteensä noin. 630kcal.

   Poista
 2. Täältä vois lähtee yks Candy tuon LG:n kanssa samalle reissulle! ;)

  Tsemppiä ruokien kanssa!

  VastaaPoista
 3. Mein ärsyttävä electroluxin kuivausrumpu vois liittyä seuraan sinne radalle. Miks noit ei saa mistää asetuksista pois!!!!!!????? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Candy, Electrolux, LG. Eikö maailmassa ole enää yhtäkään pimputtamatonta pyykinpesuhärveliä? Pyykkilautaa sitten vaan. Jos ei muuta, niin ainakin paidan alle! ;)

   Poista
 4. Käytin tuota Kiloklubia puolitoista vuotta niin että kirjasin kaiken syömäni ylös ja yritin pitää kalorivajeen keskimäärin 300 kalorissa. Paino putosi tasaisesti eikä mitään repsahduksia tullut. Silloin tein aerobispainotteista salitreeniä 2 krt vko ja juoksin 3 tunnin lenkkiä viikossa.

  Valmennukseen lähdettyäni kalorimäärä nousi melkoisesti, salitreenejä on 4 viikossa isoilla painoilla ja aerobisen määrä puolittui. Neljä kuukautta tuolla systeemillä on muokannut kroppaa todella paljon.

  Eli epäilen että jos vietät talvella enemmän aikaa salilla ja syöt reilusti ja proteiinipainotteisesti niin sitä fittiyttä tulee varmasti. :)

  VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.