tiistai 4. joulukuuta 2012

Treenitaukoa!! OMG!

Viikonlopun hyväntuulisen flown jälkeen pudotus oli kamala, kun sunnuntai-iltana havainnoin pientä karheutta kurkussa.  Sunnuntaina ehdin yli 5h autossa istumisen lisäksi kuitenkin 45min venyttelytunnille, joka tuli taas todellakin tarpeeseen.

Maanantai aamuna heräsin kurkku kipeänä. Edessä oli iltavuoro, joten torkuskelin koko aamupäivän ja keräilin voimia. Iltavuoro oli yhtä hässäkkää ja loppuillasta alko nousta lämpö. Olo ei ollut kovin kaksinen. Paine selviytyä seuraavana päivänä töihin oli kova, koska miehityksessä oli vajausta jo muutenkin. Vaan ei se auttanut. Tauti kaatoi sänkyyn. Kurkku ei enää ole niin kipeä, mutta nyt riesana on pään täydeltä räkää, hakkaavaa yskää ja aivastelua sekä kuumetta. Lepoa ja oireenmukaista hoitoa siis.

Päivä onkin mennyt näissä merkeissä:


Päivän ainoa piristys tuli tekstiviestistä, joka kertoi tilaamieni uusien farkkujen (-50%!!) saapuneen. Farkut oli ehkä aavistuksen reilummat, kuin muut samankokoiset ja saman merkkiset, mutta toisaalta, kiva ettei ihan kaikki farkut soi päälle laitettaessa.  Myös jokin aika sitten tilattu G-starin takki on päässyt tulikasteeseensa, nyt kun saatiin talvi ja kunnon pakkaset. Aivan mahtava. Ei kyllä palele se takki päällä. <3
Seuraavan postauksen piti kertoa ruokavaliosta ja sen vaikutuksita, mutta vähän valittamisen puolellehan tämä postaus meni. Varsinkin kun tänään en aamupuuroa lukuunottamatta ole saanut mitään muuta ruokavalioon kuuluvaa alas. Tuloksiakin on syntynyt. Puolessatoista viikossa höttöä on hävinnyt 1½kg verran ja turvamarginaalia kriisipainorajaan on jo lähes saman verran. Fiilis on ollut hyvä, jaksannut treenata ja tehdä, eikä lipsuminen ole käynyt mielessänikään. Ennen tätä tautia. Sunnuntai-illan kokkaushetki muistutti etäisesti saarioisten liukuhihnaa... Onneksi pöperöt maistuvat kuitenkin noin 150% paremmalta, kuin esikuvansa valmistamat einekset. 

Ruokavalio menee jotakuinkin näin, sen tarkempia määriä paljastamatta.  

Aamupuuro: Kaurahiutaleita, pellavarouhetta, raejuustoa, marjoja

Lounas: Kasviksia, riisiä/täysjyväpastaa/quinoaa, broilerinfilettä, salaattia

Välipala: Rahkaa / marjoja tai raejuustoa ja marjoja

Päivällinen: (syödään treenipäivinä vasta treenin jälkeen) vähän isompi setti samaa tavaraa, kuin lounaalla

Iltapala: Munakas (4valkuaista + 1 kananmuna) + keittokinkkua tai raejuustoa + marjoja

Treenipäivinä lisäksi proteiinia + banaani. 

Lisäksi lisäravinteita, vitamiinit, sinkit, magnesiumit, öljyt jne...


En tiedä, onko tämä nyt kropan keino reagoida muuttuvaan ruokavalioon, kun tauti kaatoi sänkyyn, mutta toisaalta tämä on minulle myös hyvin tyypillistä. Saan flunssan aina, kun teen jonkinlaisen elämäntapamuutoksen. Aloitan tupakoinnin, lopetan tupakoinnin, laihdutan, lihotan, treenaan, pidän lepopäiviä, you name it. Aina iskee tauti. Viime talvena niitä oli kuukauden välein ja asiaa tutkittiin myös yksityisellä lääkäriasemalla. Lepoa ja oireenmukaista hoitoa siis. Toivottavasti menee pian ohi!

Marraskuun yhteissaldo oli n. 28treenituntia ja 32toimintoa. Ihan ok kuukausi! 

Nyt voi sitten jättää paranemissäteitä ja tsemppejä nopeaan toipumiseen ihan hurjasti. En jaksais millään sairastaa kovin montaa päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.