maanantai 2. heinäkuuta 2012

Ownindex 49 - Erittäin hyvä, ellei täydellinen

Koska ranteessani keikkuu Polarin FT60 kello, niin tein pitkästä aikaa kuntotestin polarin omalla sovelluksella. Sovellus laskee indeksin, joka mittaa aerobista kuntoa leposykkeen ja sen vaihteluiden perusteella.

Polarin manuaalissa kyseisestä testistä kirjoitetaan näin:  

Polar-kuntotesti™ on helppo, turvallinen ja nopea tapa mitata aerobinen (kardiovaskulaarinen) kunto lepotilassa. Tuloksena on Polar OwnIndex, joka on verrattavissa maksimihapenottokykyyn (VO2max), jota puolestaan käytetään yleisesti aerobisen kunnon arviointiin. OwnIndex-arvoon vaikuttavat liikunnan aktiivisuustaso pitkällä aikavälillä, syke, sykevälivaihtelu levossa, sukupuoli, ikä, pituus ja paino. Polar-kuntotesti on kehitetty terveiden aikuisten käytettäväksi. 

Suhtaudun moisiin testeihin enemmän kuin varauksella, mutta koska ei nyt ole polkupyöräergometri-testiinkään ollut heittää 70€ ylimääräistä rahaa, niin mennään näillä tiedoilla paremman puutteessa. Ja ainakin omat tulokset ovat vertailukelpoisia keskenään, jos ei muuten niin huvin vuoksi ainakin.

Aiemmin indeksini ovat keikkuneet siinä keskiverron ja hyvän rajamailla, mutta tänään räjäytin potin. Ownindex 49!

Tänään kuntoni on vielä erittäin hyvä, mutta lauantaina kolmenkympin täyttyessä kuntoni muuttuu kuin taikaiskusta erinomaiseksi.

Koska tänään mitä ilmeisimmin uskotaan satuihin, niin taidanpa pistää Tvinsiltä tilaten Ab-doerin ja Ab-Tronicin, joilla pääsee  lähes mitään tekemättä huippukuntoon ja saa litteän, lihaksikkaan vatsan  röllykän tilalle.

Siitä puheen ollen...


... ja ysärihenkisiä syntymäpäiväjuhlia kovasti odotellen!

2 kommenttia:

  1. On olemassa sellainen sanonta että olo on kuin kolmekymppisellä.. ;)

    VastaaPoista
  2. AA: Pitääkö tämä kommentti tämän postauksen yhteydessä tulkita niin, että kolmekymppisellä olo on erittäin hyvä ellei täydellinen?

    VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.