keskiviikko 16. tammikuuta 2013

120 askelkyykkyä ja Extremeä elämään!

Tänään uskalsin vihdoin tehdä jalkatreenin polvioireilun jälkeen. Ei ainakaan vielä mitään tuntemuksia. *kopkop*

Mulla on jalkarääkkiohjelmassa reiden ojennuksien ja koukistuksien, normikyykyn, prässin, pohkeiden ja vatsojen lisäksi ihana askelkyykky(kävely), jota vihaan rakastan. 4 x 30 askelta lisäpainojen kanssa ja tuntuma pe*seessä on taattu ja sarjojen välissä syke alkaa palautumaan yleensä sieltä 165-175 lukemista. Toisinaaan kaadun kolmenkymmenen askelkyykkykävelyn jälkeen huohottamaan reporankana jumppasalin lattialle. Salin puolella askelkyykätessä ei kehtaa retkahtaa, vaikka meinaan kuolla. Siksi liike onkin ehkä yksi typerämmistä tehdä täpötäydellä maanantaisalilla. Tai täpötäydellä keskiviikko-illan salilla. Lauantai illan tyhjä jumppasali on jotenkin paljon kivempi...

No. Tänään olen taas 120 askelkyykkykävelyä lähempänä unelmieni jäätelöpallopakaroita. Halusin kuitenkin kurkistaa tulevaan ja kysyin oraakkelilta, kuinka monta askelkyykkykävelyä pitää vielä tehdä unelmien jäätelöpallopakaroiden eteen. Oraakkelin vastaus oli erityisen kannustava.

Mitäs kysyin!

Askelkyykkyjen lisäksi päivä oli sinänsä merkittävä, että kävi näin... Tämä on se tavoite/suunnitelma, josta pari postausta sitten hieman vinkkasin, mutta en paljastanut.

Tavoite toki on juosta koko reitti JA suorittaa kaikki esteet, joita matkan varrelle sattuu. Hupisarjaan kuitenkin ilmoittauduin, jos käykin niin, ettei kertakaikkiaan kykene estettä ylittämään...

Kaikkea jännää siis on luvassa. Asiaan vihkiytymättömät voivat lukea tapahtumasta lisää esim. täältä. Esimakua esteistä voi saada esim. alla olevasta videosta...
Nyt sitten vaan kovaa treeniä! Käsi ylös, kenen auton yli saan juosta?!

12 kommenttia:

 1. Mainio suunnitelma sulla! Oon tässä jo parina vuotena funtsinut, että ois siistii joskus lähtee tota koittaan. Nyt on kuitenkin edessä taas puolimaraton toukokuussa, joten voi olla, että jää extremet vielä tällä kertaa väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on maksettuna vasta se suvi-illan puolikas siirrettynä viime vuodelta, joten hyvin voi hakea vähän asennetta Vantaalta. :)

   Poista
 2. Loistava tapahtuma toi Extreme run. Oon ollu siellä kahdesti ja lajiliiton julkasema kisakalenteri sallis taas osallistumisen. Sopiva kisa-asukin olis jo suunniteltuna... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kisa-asusta vasta sen verran, että varmaan mahdollisimman vähän...

   Poista
  2. Ja hei! Kerro toki vähän lisääkin kokemuksistasi!

   Poista
  3. Älyttömän hauska "kisa" on kyseessä. Fiilis on huikee ja juostessa voi heittää huulta muiden kanssa. Esteet tekee kivaa vaihtelua juoksuun, mutta maasto on h**vetin rankka.

   Esteistä sen verran, että alun goljatin portaissa on ruuhkaa ja se saattaa tuntua hurjalta, kun ne on korkeahkot. Muista esteistä mainitsemisen arvonen on se vesieste, eli ojan ylitys. Semmoset 5-10m levee, savinen ja kylmä oja. Vettä järjestäjien puheen mukaan yleensä semmoset 1,5m maksimissaan, mutta todellisuudessa uimaan siellä joutuu pidempikin kaveri. Sen jälkeen juoksu on kankeahkoa, kun lihakset jäähtyy aika hyvin. Kannattaa kisa-asussa huomioida se veden imeytyminen. Kokemuksesta voin sanoa, että on hemmetin epämukavaa juosta, jos vaatteet imee paljon vettä. Liian väljät vaatteet voi myös aiheuttaa kastuttuaan hankaumia (siitäkin on kokemusta, mutta säästän ikäviltä yksityskohdilta). Yks huomionarvonen seikka on myös se, että se savivesi värjää tehokkaasti vaatteet eikä se haju lähde välttämättä ekassa pesussa mihinkään. Mulla yks juoksupaita on pysyvästi harmahtava parin vuoden takaisesta extreme runista.

   Moni este kannattaa ottaa varoen, ettei esim. nilkka muljahda. Paikoin voi myös olla liukasta, kuten sieltä ojasta noustessa (neliveto toimii, kokemusta on).

   Tän vuoden kisa-asu olis mulla varmaan aikalailla ols school triathlon-tyyppinen, eli speedot ja naurettavan tiukka&niukka hihaton.

   Poista
 3. Wooooot, ihan hulluna vedät noita askelkyykkykävelyitä! Mie kun luulin, että omat 3*15 ois jo kunnioitettava suoritus :D Oot kyllä monellakin tapaa aika extreme-nainen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedän sen, mitä ohjelmaan on kirjoitettu. En mä suota Pia-Piiskuria sillä nimellä kutsu. :D

   Poista
 4. Joo, tosi extremeä tuo 120 askelkyykkyä, huh :) Toi Extreme Run kiinnostaisi, mutta tänä vuonna jätettävä väliin kun on jo HCR ja Tukholma siinä ympärillä! Mut vaikuttaa kyllä ihan huipulta tapahtumalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Mulla oli mun elämäni ekassa saliohjelmassa 3x30 ja mä LUULIN oikeesti, että se on joku superaloittelijan askelkyykkykävelymäärä. :D

   Poista
 5. Voi että, munkin pitää näköjään lisätä noita askelkyykkykävelyitä!! :D Nyt ollut 3 x 20.. Ja sekin jo tosiaan poltellut aika kivasti! ;)

  Hei toi Extreme run on varmasti ihan mahtava tapahtuma!!! Hyvä tavoite! :)

  VastaaPoista
 6. Mulla on noiden askelkyykkykävelyiden kanssa juuri se ongelma, että en meinaa löytää niille sopivaa paikkaa ahtaalta salilta. Vieressä on kyllä sulkapallokenttä, mutta jotenkin tuntuu että siinä reunalla kävely muiden pelatessa sinetöisi lopullisesti hullun maineen.. :D No, eipä ne tämän hetkiseen ohjelmaan kuulukaan, mutta tulee niitä silti välilä tehtyä.

  Ja toi Extreme Run, jee ja vau! (kyllä minäkin vielä joskus.. ehkä..:)

  VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.