perjantai 4. tammikuuta 2013

Tavoitteita vuodelle 2013 (ja edistymistä?)

Vuosi 2012 on siis paketoitu ja alkuvuonna kai kuuluisi miettiä tavoitteita kuluvalle vuodelle.

No. Olenhan mä toki miettinytkin. Päätin, että viisi tavoitetta saa riittää.

Eka tavoite nyt toki on jatkaa edelleen tällä hyväksi havaitulla tiellä, jossa liikunta on iso osa elämääni. Ei tokikaan ainoa tärkeä osa elämääni, mutta iso osa silti. Liikuntamäärä viikkotasolla tulee toivottavasti vähintään pysymään ennallaan tai ehkä jopa lisääntymään hieman.

Toinen tavoite varmaan liittyy tuonne juoksuharrastukseen, koska Forssan Suvi-iltaan on osallistuminen puolimaratonille maksettu, niin onhan se juostava. Aikaa siihen on vielä reilu 5kk, mutta jos nyt tavoista poiketen treenaisi vähän pidemmän aikaa, kuin viimeiset 3viikkoa ennen tapahtumaa. Tavoitteena siis edelleen ja yhä vaan parantaa aikaa puolikkaalla. Parantamisen varaa onneksi on!

Kolmas tavoite on vetää leuka. Tai leukoja.  Leuanvetotanko asennettiin eilen, joten treenata voi salaa kotona, ilman että kenenkään tarvitsee salilla nauraa...

Neljäs tavoite on vähentää rasvaa, lisätä lihasta. Muistaakseni Kukka Laakso blogissaan mainitsi joskus rasvaprosenttinsa olevan vähemmän kuin palveluiden (23%), mutta enemmän kuin kirjojen (9%). Otan tavoitteeksi (pitkällä tähtäimellä) päästä samaan. Aivan kuin tavoitettani helpottamaan, arvonlisäverokannat juuri vuoden alusta nousivat. Haarukkani on nyt alle 24% ja yli 10%. Saa nähdä kuinka käy...

Viides tavoite on spagaati. Olen vielä aikuisella iällä (no okei, olin silloin vielä reilusti alle 30. Tai alle 25...) saannut väännettyä jalkani eri suuntiin siten, että haarukseni on kiinni lattiassa.  Eilen syvävenyttelytunnilla kokeilin ja spagaati jäi noin 40cm vajaaksi. Siinäpä sitä tavoitetta taas kerrakseen...

***

Edistymistä on aina hauska hehkuttaa. Ainakin omasta mielestä. Kaikki kiitokset Piiskuri-Pialle purevasta saliohjelmasta ja ruokavaliosta. <3 Kuvat taaskaan ei ole aivan autenttisest kuvakulman ja etäisyyden suhteen, ettei nyt ihan suoraan verrannollisia keskenään... Mutta kai siinä nyt edes jotain on tapahtunut.


Treenit jatkuu innolla. Tällä viikolla takana jo vuoden eka jalkarääkkitreeni, cxworx, yhteensä pari tuntia spinnuja, yläkroppatreeni, toinen jalkarääkki, sähläbäm (=sh'bam muutaman kerran uuden ohjelman sisäänajovaiheessa...) ja tunnin venyttelyt. Huomenna kinkunsulatusjumppaa spiralsin ja sähläbämin muodossa ennen yöhoitajan saappaisiin astumista.

Tänään ainakin vuodatin kohtuullisen määrän hikeä. Verta ja kyyneliä ei sen sijaan tällä kertaa irronnut.

"Jos treenin jälkeen näyttää hyvältä, ei ole treenannut kunnolla"  -Marnie
 Jeah. Pahalta näyttää... Hyvä treeni.

6 kommenttia:

 1. Miusta tuntuu, et siun kehitys on yhtäkkiä ottanut ihan älyttömän aimo harppauksen! Siis jotenkin näiden siun kuvien perusteella mitä oot viimeaikoina postaillut, niin tuntuu että oot lihaksines oikein puhjennut kukkaan! :) Vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on Anna se kolmen kuukauden kuherruskuukausi, lokakuun alussahan mä sain mun elämäni ekan saliohjelman vasta... Kyllä se tästä taantuu, usko vaan... :)

   Poista
 2. No kyllä on tapahtunut muutosta!! :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on melkein samat tavoitteet! Forssan suvi-iltaan myös tulossa todennäköisesti ja puolimaratonin aikaa parantaman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin vilkaisemassa sun blogia (tulen ehdottomasti paremmalla ajalla uudestaan!) ja kateellisena katselin sun juoksukilsoja. Jostain syystä viime vuonna mun juoksumotivaatio oli enimmäkseen pakkasen puolella. Juostuja kilsoja taisi vuoteen mahtua joku säälittävät alle 300km. :D Toki oli sitten muuta pk-treeniä, mutta juoksukunto ei parane kuin juoksemalla, niin se vaan on.

   Poista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.