sunnuntai 19. toukokuuta 2013

ExtremeRun 18.5.2013

Nyt se on nähty ja koettu. Vantaan vuoden 2013 ExtremeRun- tapahtuma.

Kisa-asuna tosiaan oli Sportsdirectilta tilattu raidallinen playsuit. Isot pojat oli kertoneet, että kaiken päällä olleen saa tosirymyämisen jälkeen heittää roskiin, joten siihen varauduttiin. Jalassa oli kolme kesää ja useamman sata kilometria nähneet uskolliset pegasukset. 

Edellisillan valmistautumisesta olikin edellisessä postauksessa. Pakkasin kyseisen postauksen jälkeen vielä tavarat ja menin sänkyyn unta odottamaan joskus klo 1 maissa. Vielä kahdelta olin hereillä kun sain mieheltä viestin. Pätkissä näin sekavia ExtremeRun-unia ja klo 4:27 pomppasin sydän kurkussa ylös varmana siitä, että olin nukkunut pommiin. En ollut. Kello soi 6:30 ja klo 7 sain itseni ylös.

Aamupuurot naamaan, kisa-asu alle, päälle pieruverkkarit ja viimeiset tavarat kassiin. Napero kyytiin ja hoitopaikkaansa ja itse menin hakemaan kisakumppania kyytiin. Suunnilleen 8:45 lähdettiin kohti Vantaata.

Matkalla käytiin hakemassa vielä huoltoasemalta take away-kahvit armottoman pissahädän varmistamiseksi ja hörpittiin aminohappoja.  Oltiin todella hyvissä ajoin Flamingolla, jonne jätettin auto parkkiin. Siitä yhteiskuljetuksella kisapaikalle, jossa oltiin myös hyvissä ajoin. Muutama muukin oli ajoissa.


Numerot saatiin noudettua ilman sen suurempaa ruuhkaa ja varmaan melkein pari tuntia ehdittiin istuskella nurmikolla fiilistellen tunnelmaa. Mä nautin vielä rahka-proteiini-banaani-mansikka-smoothiesotkun siinä reilu pari tuntia ennen lähtöä. Pari visiittiä bajamajassa (se kahvi!...ja ne kaikki muut nesteet...), joista viimeinen oli jo melko ruuhkainen. Jossain vaiheessa saatiin kilpakumppanin kanssa kuningasidea. Mehän oltiin Team Pia Ali-Rekola. En vaan tiedä, oliko meidän tiimi nyt Pialle varsinaisesti mikään kovin hyvä mainos. :D Eikä ehkä muistettu asiasta Pialle mainita.


Bajamajajonossa törmäsin myös Monnaan, joka oli  Lorna Jane-tiiminsä kanssa myös juoksemassa. Huikean hieno kasarilook leideillä olikin!

Viimeisen bajamajavisiitin jälkeen verkkarit pois kisa-asun päältä ja tavarat säilytykseen. Kisa-asun päälle vedettiin vielä kulahtaneet trikoopaidat, jotka jäi lähtöpaikalle järjestäjien riemuksi. Vähän venyttelyä ja lämmittelyä lähtöpaikalla. Jaajo puhui kuin Runeberg ja nostatti tunnelmaa. Urheilujuhlan tuntua ei kyllä juurikaan ollut, enemmänkin festarimeininkiä. Varmaan suurin osa kilpailijoista, oli sitten hupi-tai kilpasarjaa oli pukeutunut jotenkin. Joku enemmän, joku vähemmän, mutta edes jotain. Paljon oli myös useamman henkilön tiimejä, joilla oli joku teema-asu päällään, vähän niinkuin meidän kahden naisen tiimillä. :)

Itse juoksu sitten meni just niinkuin tällä tukkoisuudella (ja vallitsevalla kunnolla) arvata saattaa. Reitti oli erittäin mäkinen ja raskas, alustana oli paljon purualustaa. Ja mäkiä. Ihan ei ollut yksi eikä kaksikaan mäkeä, mihin puuduin, enkä vaan pystynyt _juosta_ ylös asti. Muutama kävelyaskel tuli siis väliin otettua ja toki esteillä. Alun ruuhkassa ei pystynytkään juurikaan juoksemaan. Esteet oli hauskoja, muttei mitään ylitsepääsemätöntä, jos oli valmis upottamaan itsensä nilkkoja / ranteita myöten p**kanhajuiseen mutaliejuun. Betoniseinäesteellä ekakierroksella alas hypätessäni kaaduin ja sain vasempaan kämmeneen pientä urheiluvammaa, mutta muuten selvittiin ilman venähdyksiä. Mustelmia kyllä tuli.

Vantaanjoen vesi ei ollut kovin raikastavaa, eikä puhdistavaa ja kun märät lenkkarit upottaa liejuun ja sen jälkeen pöllyttää heinikkoa/purualustaa, niin voin kertoa, ettei tossu ollut kovinkaan kevyt.

Tapahtuma oli kuitenkin hauska ja hyvin järjestetty. Ainoa "moite" ekakierroksella alussa oli ruuhkautuminen ja varsinkin vantaanjoen ylityksen jälkeen seuraavalle esteelle meno ruuhkautui niin kovasti, että paikallaan joutui seisoskelemaan ja odottelemaan useamman minuutin. Toisella  kierroksella samaa ongelmaa ei enää ollut.

Sellainen se sitten oli.

Vantaan ExtremeRun 2013. 16km hupisarjaa ja  KAIKKI esteet ajassa 2:23:26. (väliaika 1:17:19)
Maalissa olo oli mutainen, haiseva ja onnellinen. Garminin statsit TÄSSÄ.

Kuvasta kiitämme Monnaa!
Kiitos Nike Pegasus 2010-2013!
Kotona oli miellyttävää päästä kunnolla suihkuun!

Tänään fiilis on lähinnä hakattu. Jaloissa tuntuu ja esteillä kiipeileminen tuntuu myös yläkropassa. Jalat on pienillä mustelmilla.

Ehkä ensi vuonna uudestaan - paremmalla kunnolla kenties?

***

Tiedättekö sen ärsyttävän kommentoinnin sanatunnistuksen roskapostin ehkäisemiseksi? Sain eilen kuulla ystävälliseltä lukijalta, että tässä blogissa on se päällä, vaikka mä itsekin vihaan sitä. Jossain alun säätämisessä se on siis sittenkin lipsahtanut päälle. Olen melkein vuoden ollut uskossa, ettei se ole päällä ja se onkin ollut. Pyydän anteeksi, koska  SE ON ÄRSYTTÄVÄ.  Nyt sitä ei enää ole.  Kai. Ehkä.

Kommentoi ja kokeile. :)
2 kommenttia:

  1. Hyvä Devis!! :) Aika samaan vauhtiin ollaan vedetty ja kierros. Mahtava tapahtuma ja onnea kahdesta kierroksesta.

    VastaaPoista
  2. Hyvin vedit! Näin sut kerran vilaukselta siellä kentällä odottamassa, mutta sen jälkeen katosit näkyvistä, etten voinu tulla moikkaamaan.

    VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.