sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

29km juoksua, pari salitreeniä, pihahommia ja super hyvä mieli

Siinä viikon saldo.

Eilen oli vapaapäivä. Heräämisen jälkeen aamukahvit ja aamupuurot ja ulos. Laitettiin pihasta sileäksi viikko sitten kaadetun omenapuun lisäksi yksi marjapensas, pihlaja ja yksi pensasaita sekä terassin ritilässä kasvavat villiviinit (tai jotkut mitkä lie rikkakasvit...?) ja haravoitiin syksyn (ja parin edellisen kevään) lehdet.

Sille on varmaan syynsä, miksen luonut uraa parturina...?
Ulkopuhteiden jälkeen pienet torkut sohvalla ja lenkille hyvässä seurassa. Tarkoitus oli juosta kympin kevyt pk-lenkki. Seuralainen piti huolen siitä, että pystyi puhumaan puuskuttamatta, koska nuori mies oli sairastunut ihan selkeästi puheripuliin ja kyseli  koko ajan jotain. Välillä piti keulimista ja käkkärijarrutuksia harjoittelevalle lenkkikaverille karjua naama punaisena ja vaihtaa kävelyyn, jottei syke nouse liian kovaksi. Keskisyke olikin lähes ennätyksellisen matala, 155. Hidastahan se toki olikin...


Vähän puolimatkan jälkeen näytti siltä, että taidetaan kastua.

Ja niin kävi. Satoi jopa hieman rakeita. Loppumatkasta ei viitsinyt enää sykkeitäkään niin tarkasti vahtia, halusin vain nopeasti kotiin... Lenkillä oli testissä Buzzaamani Maximin Total Hydration poretabletti,(<-- linkki!!)  makuna appelsiini. Tykkäsin. Tosin, tein sotkusta puolet ohjeenmukaista laimeampaa, koska pelkäsin juovani muuten jotain ällöimelää litkua. En juonut, joten ehkä ensi kerralla uskaltaa sekoitella ohjeen mukaan. :)

Yön nukuin huonosti ja aamuvuorossa töissä väsytti. Töiden jälkeen taas kerran pienet (puolentoistatunnin) torkut ja salille. Salille lähtö meni vähän myöhäiseksi, kiitos venähtäneiden päiväunien. Treeni jäi harmillisesti vähän vajaaksi, koska pikkumies jäi yksin kotiin ja koululaisen piti päästä nukkumaan. Vatsat ja pohkeet jäi tekemättä, mutta muuten rutistin jalkarääkin askelkyykkykävelyineen pitkästä aikaa läpi.  Painot yritin pitää maltillisena, koska edelliskerrasta oli vierähtänyt tosiaan useampi viikko sairastelujen vuoksi enkä mielellään olisi (taas) neljää päivää kipeänä jalkatreenin jälijltä...  Ja muistin edelliskerrasta viisastuneena jopa venytellä!


Pitkästä aikaa siis hyvä viikko, sisältäen siis 3 juoksulenkkiä (8km, 11km, 10km), yläkroppatreenin ja jalkarääkin, kevyt seurapiirikävely kaverin kanssa ja kympin pyörälenkki pojan kanssa sekä "kevyttä" hyötyliikuntaa ulkona. Ensi viikolle tavoitteena  ainakin samanverran hölkkäkilsoja, 2-3 salitreeniä ja jotain muuta kivaa. Ehkä uusi saliohjelma?

Huomenna varmaankin lepopäivä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.