sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hidas ja pitkä maisemalenkki

Eilen kävin juoksuohjelman mukaisella hitaalla ja pitkällä lenkillä. Lähdin klo 15 jälkeen lenkille ja mielessäni ajattelin lämmöllä kaikkia Finlandiassa startanneita. (Ja hienoja tuloksia siellä tulikin. Onnea teille!)

Koko aamupäivän sade ja auringonpaiste oli vuorotellut, joten pahoin pelkäsin kastuvani. Puin päälleni lämpötrikoopaidan, pitkälahkeiset juoksutrikoot, kompressiosukat ja Craftin harmaan juoksutakin, jossa on taskut. Olin katsonut kartasta valmiiksi n. 15km mittaisen lenkin ja sinne lähdin. Tavoistani poiketen otin mukaan puhelimen, koska kurkku tuntui vähän karhealta ja aavistuksen oli tuntua siitä, että tauti olisi iskemässä päälle. Ajattelin, että jos voimat loppuu kesken, niin soitan miehen hakemaan. Sidoin lanteilleni myös juomapullovyön, johon tein Dexalin appelsiinilightia ja toiseen taskuun työnsin yhden Dexalin geelin. Alla oli vain aamupala + banaani.

Tiesin juoksevani Hämeen Linnan liepeiltä ja maisemien olevan katselun arvoisia. Koska puhelin oli sattunut mukaan, jaan ne maisemat nyt myös teille. Ei voi olla tämän parempia lenkkimaisemia!


Puolivälissä lenkkiä sade yllätti. Kastuin.

Lopputulos oli kuitenkin 16km, 2:08. Garminin datat näytti tältä.

Se mikä on positiivista, on vertailu viime kesän pisimpään lenkkiin.

Keskisyke on sama, mutta melkein minuutti / km on lähtenyt hitailla lenkeillä  ajasta pois. Hidashan siis toki olen yhä, mutta suunta on oikea!

Nyt vaan sitten ilmeisesti kastumisen seurauksena orastava flunssa sai uutta pontta ja nosti lämmöt. Ilmoitin töihin jo olevani kuumeessa, yritän nyt pyhästi levätä pari päivää, josko tauti sillä talttuisi. Edellisen kerran sairastin flunssaa juuri  pari viikkoa ennen Suvi-iltaa, joka piti sen vuoksi siirtää ensi vuodelle. Tsempatkaa nyt, että parenen pian ja pääsen Espooseen juoksemaan hyvässä kunnossa!

Edit. Ylläolevan taulukon mukaan mä kuitenkin treenaan ihan oikealla sykealueella, vaikka olen kuvitellut vetäväni aivan liian kovilla sykkeillä. WTF? Yks taulukko sanoo toista, kolmas jotain muuta. Oma fiilis ei ole missään linjassa minkään kirjoitetun kanssa, eikä varsinkaan mikään laskuri päde. Mä tulen hulluksi.

2 kommenttia:

  1. Vähän hienoa, jee! U go girl :)

    VastaaPoista
  2. Hyvää työtä, jes! :) Toivotaan tosiaan, että pahempi flunssa pysyisi nyt loitolla eikä pääsisi sotkemaan siun suunnitelmia!

    VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.