perjantai 21. syyskuuta 2012

Ylihuomenna! IIK!

Tässä alkaa pikkuhiljaa iskeä pienoinen paniikki ja kisajännitys. Junalippu huomiselle on ostettu, että pääsen Helsinkiin, josta siirryn sitten ystäväiseni kanssa kohti Espoota anivarhain sunnuntaiaamuna. Mä sain tosiaan juoksukaveriksi houkuteltua rakkaan Marin, pikkuserkkuni, joka täytti tiistaina 30-vuotta ja lähtee nyt vähän painostettuna yllytettynä kokeilemaan ensimmäistä puolikastaan. Oikeasti Mari on paremmassa juoksukunnossa kuin minä, ei vaan itse tiedä sitä!

Muistettavien asioiden lista tuntuu loputtomalta. Biisilistat on miettimättä, enkä mä edes tiedä, otanko soittimeksi mukaan mp3-soitimen vai puhelimen. Eka on pieni, mutta parhaat biisit on spotifyssa. Mutta mihin mä ujutan puhelimen? Rannekkeet tulostamatta. En tiedä mitä laitan päälle. Minkähän värinen on tän vuoden kisapaita, voisiko sen tyrkätä pitkähihaisen Craftin paidan päälle? Sataakohan vai paistaakohan? Onkohan Garmin ladattu täyteen? Pitäiskö ostaa mukaan pari geeliä, vai mennäänkö ihan Duramaxeilla? Tavaraa pitää pakata mukaan varuiksi enemmänkin, jos satun siirtymään Espoosta ehkä Jyväskylään sunnuntaina. Gainomaxit pitää muistaa ottaa mukaan.

Viimeisen lenkin tein eilen Duramaxin voimalla, reilu 4km, alle 30min. 10min verkat alkuun ja loppuun ja välissä 3x2min 2min palautuksilla "kisavauhtia". Mun vauhdinarviointi meni vähän pieneen, kun Garmin laskee kai kilometrin keskinopeutta...  Että tuli sitten juostua vähän turhan kovaa... En ajatellut vetä puolikkaalla alle 5min/km tai edes alle 6min/km. :D Duramax vaikutti ihan pätevältä, vaikkei se nyt mitään turbobuustia lenkille tarjonnutkaan. Vai meniköhän mun vauhdinarviointi pieleen Duramaxin vuoksi?

Nyt sitten vaan psyykeen tankkausta ja reilua juomista. Hyvänä päivänä uskon, että juoksukunnossa on tapahtunut kehitystä vuoden takaiseen. Ihan varmasti on, jos vuosi sitten ainoa pitkis meni 9min/km nopeudelle ja sunnuntaina pitkis meni 7:30min/km. Pahin pelko kuitenkin on, etten kykene parantamaan aikaa yhtään, kipitän samaa vauhtia tai päädyn keskeyttämään jonkin ongelman vuoksi.

Hirvee hinku olis salille. Edes vähän tehdä ojentajia, hauista ja rintaa, mutta onneksi ei ehdi. Tänään ilta, huomenna aamu ja siinä välissä ennen junan lähtöä pari tuntia aikaa hoitaa ylläoleva lista kuntoon...

6 kommenttia:

 1. Kannattaa kerätä patoutunutta energiaa ja treenihimoa, niin on kaikki paukut sitten juoksuun. Voi että olis ihana itsekin juosta½ Mä tuun reitille huutamaan (kameran kanssa).

  Lähdet juoksuun itsevarmana siitä, että juoksu sujuu hyvin ja teet enkkarin, kaikki on päästä kiinni. Päätät vaan niin, etkä anna epävarmoille ajatuksille tilaa. Hyvin se menee! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä puheilla taktiikkana on 2:15 jäniksen selkä ja sitä ei päästetä karkuun perkele!

   Poista
 2. Älyttömästi tsemppiä!! Sä pystyt siihen! :)

  VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.