lauantai 29. syyskuuta 2012

Rautakankin taipuu ja rasvahan keluu veden pinnalla

Ajattelin aloittaa lauantain lempeästi joogalla. Kehon (ja mielen) huolto jää aina hävettävän vähiin ja toisinaan tuntuu että alkuvuoden Fustra-metodin PT-tuntien avulla saavutettu liikkuvuus on mennyttä (onkin!) ja (siinäkin) asiassa olisi ryhtiliikkeen paikka. Miten se onkin niin vaikeaa mennä omatoimisesti salille tekemään dynaamisia venytyksiä kepin kanssa!

Joogaa olen siis aiemmin kokeillut jokusen kerran. Alun alkaen mammajoogan parissa raskausaikana, mutta koska joogassa keskityttiin niin kovin kohdussa oleilevaan pienokaiseen, niin joogan jälkeen HM:n vauvanvaateosasto veti minua magneetin lailla puoleensa ennen kotiinpäin menevän bussin lähtöä. Kallis harrastus tuo mammajooga. Se jäi muutamaan kertaan, vaikka olinkin valmistautunut täydellisesti. Minullakin oli nimittäin Marimekon raitapaita vatsakumpuni peittona, niin kuin lähes kaikilla kahdellakymmenellä muullakin mammajoogaajalla.

Noniin. Nykyisen salijäsenyyden aikana olen käynyt muutaman kerran Body Balancessa, joka on Les Millsin käsitys joogan, tai chi: n ja pilateksen yhdistämisestä sekä pari kertaa ihan joogassa. En siis voi sanoa harrastavani joogaa, tai edes olevani aloittelija, mutta jokin siinä viehättää. Minuakin, vaikka olen muuten vannoutunut tekemään liian kovaa ja liian usein ja jollei meinaa kuolo korjata kesken treenin, niin tunti on ollut huono. Kaikkia edellisiä joogakokemuksia yhdisti se, että en millään saanut hengitystä kulkemaan liikkeiden mukaan, mutta tänään se tuntui jotenkin todella helpolta. Liekö asiaan vaikuttanut se, että fengshuit ja jingit ja jangit meni sekaisin jo heti alkuunsa, kun en osannut pukea sukkia oikeisiin jalkoihin edes. Kas. Lauantai aamu.

Left Right Right Left!
Jooga nyt ei luonnollisestikaan tuonut hikeä erityisemmin pintaan, eikä ainakaan rasittanut aerobisesti. Kunhan kävin toteamassa olevani rento kuin rautakanki ja todella liikkuvuusharjoittelun tarpeessa. Sen lisäksi alla olevasta kuvasta voidaan todeta minun olevan myös peitevoiteen tarpeessa.

Yoga Flow
Joogan jälkeen vähän välipalaa nassuun ja kohti uimahallia. Tarkoitus oli hyödyntää työsuhde-etua joka on 2 x viikossa veloitukseton uimahallin käyttö. Pikkumiehen pitäisi treenata uimataitoaan ja huonosti sitä koiraa uidaan kuivalla maalla. Tai no, vähän niin ja näin se meni kyllä vedessäkin. Hätäisesti 25m yhteen menoon menee eri alkeistyylien sekoituksella ja sitä tosiaan täytyisi nyt porukalla petrata. Uimisen suhteen olen tiikeriäiti. Se pitää osata ja hyvin, koska sen on loppujenlopuksi aika halpa henkivakuutus, kun kuitenkin vesileikeistä tykkää. Itse olin virittänyt Polarin ympärilleni, koska halusin ihan huvikseni nähdä mihin lukemiin tuollaisella vajaan tunnin epämääräisellä plutraamisella pääsee. Saldo oli 190kcal, josta sykealueella I ja II yhteensä n. 21min. Keskisyke 100 ja max. 146. Uin kylläkin parissa eri pätkässä mummorintaa (oli teknisiä vaikeuksia uimalasien + piilolinssien kombon kanssa) yhteensä n. 700m verran. Enimmäkseen silti kelluin lastenaltaassa ja uin koiraa pikkumiehen rinnalla tai lojuin poreissa.

Uimahallin saunassa keskustelin parin ikäisekseen erittäin hyvin säilyneen naisen kanssa, joista toinen kertoi kysyneensä lääkäriltä, että onko jotain haittaa siitä, että joka päivä 67-vuotiaana seisoo päällään, niin kuin on tehnty tähän asti koko elämänsä? Lääkäri ei ollut osannut vastata vaan oli sen sijaan purskahtanut nauruun. Nainen kertoi olevansa entinen Jooga-opettaja ja minä jäin miettimään mistä tämä jooga nyt yhtäkkiä työntää elämääni ovista ja ikkunoista?

Kaupan kautta mäkkäriin ja kana-caesarsalaatit kainalossa kotiin. Kainalossa oli salaatin lisäksi leseitä, steviajauhetta ja uutta stevialla makeutettua reilun kaupan suklaata sekä kaurahiutaleita ja voita sitä varten, että päätin herkkupäivän kunniaksi tehdä kauraomenapaistosta oman puun omenoista, jotka ennakko-odotuksistani poiketen onkin aivan mielettömän hyviä!


Miehen vein viettämään iltavapaata, joten pikkumiehen kanssa vietetään laatuaikaa. Parasta antia AMK-opiskelujen harjoitteluissa oli oppia taas Skipbo-pelin jalo taito.


Iltapalaksi terveellistä ja vähäkalorista omenapaistosta. Kilokaloreita ehkä jotain kahdeksanmiljoonaa. Per annos.

Tämän omenakaurapaistoksen jälkeen onkin hyvä todeta, että ensi viikolle on varattu nyt aluksi tiistaille tunnin spinning ja tunnin body balance. Keskiviikkona 10:15 on treffit Pian kanssa saliohjelman ohjauksen merkeissä (kerron siitä lisää, kunhan saan sen) ja illalle varauksessa on vielä puolen tunnin spinning ja body pump. Sunnuntai menee pakosti levätessä, ellen rutista vatsoja tai tee jotain muuta kotitreeniä ennen iltavuoroa (todennäköisesti en, sillä pitäisi oikeasti siivota...) ja maanantaina on myös iltavuoro. Lisäksi  lupaan pitää seuraavan kuukauden kiloklubiin kirjaa päivän syömisistä ja palata ruokavalioruotuun. Kävin tänä aamulla nimittäin vaa'alla. Fläsää on tullut ja paino oli enää vain marginaalisesti sillä kymmenluvulla jolla sen on PAKKO  olla, ainakin niin kauan, kun lihasmassan määrä on olematon suhteessa fläsän määrään. Saliohjelman lisäksi aion joskus lähiaikoina uskaltaessani käydä uusimassa myös kehonkoostumusmittauksen.3 kommenttia:

 1. Miuta jo pelottaa mitä miun liikkuvuudelle tapahtuu, kun Fustra päättyy ensi kuun lopussa...

  Tuli muuten mieleen tuosta 67-vuotiaan päälläseisonnasta, kun meidän mummilla (nyt 90 v., silloin 85 v. kun tämä tapahtui) alkoi ilmetä selkäkipuja. No, hän meni lääkäriin ja lääkäri oli siinä tiedustellut mummilta muuan muassa kuinka paljon hän likkuu jne. "No kävelen päivittäin 17 km lenkin ja teen siihen päälle 100 miestenpunnerrusta!" Oli vissiin lääkärin pitänyt oikeasti ruveta tutkimaan noita mummin selkäkipuja eikä perinteisesti todeta vain, että liike on lääke :DD

  ps. Tsemppiä sinne uinninopetteluun! :)

  VastaaPoista
 2. Olen miettinyt että pitäisikö sitä itsekkin uskaltautua joogaan?
  Mutta jos siellä ei ole muita miehiä ja mua katsotaan kieroon?
  Liikkuvuudelle voisi kyllä tehdä ihan hyvää vaikka kieroon katsottaisiinkin. :)

  VastaaPoista
 3. Lähes jokaisella Body Balance, venyttely tai joogatunnilla, jolle minä olen osallistunut (poislukien se mammajooga :D ) on ollut myös ainakin yksi tai jopa useampi mies paikalla! Rohkeasti sekaan vaan. Kieroon ei varmastikaan katsota ja mun mielestä useilla paikkakunnilla (en tiedä mistä päin olet) on omia "äijäjooga" ryhmiä vain miehelle ja ne on käsittääkseni ollut erittäin suosittuja.

  VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.