maanantai 24. syyskuuta 2012

Palauttelupipoa pukkaa!

Hellurei!

Eilisestä koitoksesta on toivuttu jo aikasta hyvin. Nyt jälkeenpäin kun ajattelee, niin oikeastaan kelikään ei ollut pöllömpi ja vastatuuli toi mukavaa lisähaastetta. Ei vaan. Keli oli ja on yhä edelleen kamala, sateinen ja harmaa. Yök.

Jalat oli eilen tönköt, polvia särki. Mun polvethan on jo lähtökohtaisesti aivan paskana vähän huonosti juoksuun soveltuvat. Venyttelyt unohdin taas, vaikka lupasin itselleni ne tehdä. Nukkumaan mennessä lotrasin kylmägeeliä sääriin, pohkeisiin ja polviin.Aamulla bongasin verta oikean jalan 3. varpaasta kynnen sivusta, mutta nyt illalla siinäkään ei enää mitään silminnähtävää vahinkoa ole havaittavissa.  Tänään aamusta sattui enää polviin ja päivällä kotiin tulon jälkeen sekin oli hellittänyt.

Mieli alkoi jo janoamaan salille, mutta järki huutaa, että kroppa tarvii nyt palautumista. Jos oikein tunnustelee ja kuulostelee, niin ehkä hienoista väsymystä on reisissä ja lonkankoukistajissa, mutta korkeintaan saman verran kuin viimeisimmän pitkän ja hitaan lenkin jälkeen.

Onko tämä sitten tyyntä myrskyn edellä ja joka paikka vetää jumiin huomenna, mutta nyt tuntuu käsittämättömän hyvältä siihen nähden, että eilen taivallettiin 21,1km mulle ihan hyvää tahtia juosten. Vai onko viime vuoteen verrattuna huomattavasti nopeampi palautuminen lisääntyneen aerobisen harjoittelun (vaikka juoksua onkin ollut  selvästi viime vuotta vähemmän) ja Duramaxin vaikutusta? Yritän silti malttaa mieleni palautumisen suhteen, ettei tulisi isompia ongelmia ja kävin ostamassa lankaa.

Syksyisin mulle aina tulee hinku ostaa lankaa ja neuloa. Melkein joka vuosi se iskee. Yleensä inspiraatio kestää päivän-pari tai korkeintaan muutaman ja usein lähes aina tekeleet jää reippaan alun jälkeen koriin odottamaan seuraavaa syksyä. Nyt on taas muutama kerä uutta lankaa ja uusi pipon tekele puikoilla ja ennen en salille mene, ennen kuin pipo on valmiina. Tekele tosin näyttää vähän pieneltä. Voi olla, että kohta pipoa kiristää! Vaiheessa on myös toissa syksynä aloittamani vihertävänkirjavat pitkävartiset villasukat, saisikohan nekin tänä syksynä valmiiksi asti? Lisäksi Monnann venyttelypostauksen jälkeen tajusin, että mä TARVIIN säärystimiä lisää.


Pakko varmaan tunnustaa, että vähän silmäilin jo salin tuntikalenteria. Jos sama hyvä flow jatkuu, niin keskiviikkona voisin käydä korkkaamassa uuden pumpin ja tehdä jalat vielä vähän kevennettynä ja jatkaa siitä kevyen 45min zumban. Ja oikeesti mietin myös, että olisko lähiseudulla vielä joku muu loppusyksyn puolimaratontapahtuma, jossa voisi haastaa itsensä tuulen ja veden lisäksi myös juoksemalla vain muutamassa asteessa räntäsateessa? Täytyy olla vissiin hieman hullu...


1 kommentti:

  1. Muista nyt oikeesti levätä.. kevyesti ainakin pari viikkoa nyt! Look what happened to me...

    VastaaPoista

Kommentoi. Anna ehdotuksia. Neuvo. Kritisoi. Kysy. Kehu. Hauku.